به پیامبر اسلام (ص ) بعد از فتح مکه وحی نازل شد که : هنگامی که نصر و علبه الهی آمد و دیدی که مردم گروه گروه به دین خدا می گروند حمد و سپاس بگو و خدا را استغفار کن .
برخی افراد با کسب موفقیت ، به خویش تبریک گفته و به گرداب تکبر ، غرور و بی قیدی نزدیک تر میشوند و همین امر آن ها را در معرض شکست های بعدی قرار میدهد .
دانلد ترامپ ، از راه معاملات املاک ، ثروتی بی حساب به دست آورد . او در ارزیابی هر ملکی که می خواست خریداری کند ، می پرسید : بدترین حالت ممکن کدام است ؟ و اگر آن حالت ، اتفاق بقتد آیا من قادر به تحمل خسارت آن هستم ؟ و وقتی می دید که می تواند بدترین حالت ممکن را تحمل کند آن معامله را انجام میداد زیرا اگر آن حالت اتفاق نمی افتاد ، طبعاً سود سرشاری می برد . پس از آنکه ترامپ رو به ورشکستگی رفت ، ناظران اقتصادی متوجه شدند که وی دچار غرور شده و علاوه بر آن به سئوال ** بدترین حالت ممکن چیست ؟ ** دیگر توجه نمی کرده است . به همین سبب او در دام موفقیت گرفتار آمده بود .
اگر اسنان موفقیتش را ناشی از کمک خداوند بداند ، گرفتار کبر و غرور نشده و به طور طبیعی چالش و انرژی زیادتر جهت کسب موفقیت بیشتر صرف خواهد کرد .
هیچ کس هرگز نقطه ی غروری نداشته که از آن نقطه ضربه نخورده باشد .
آیا رفتار اخلاقی افرادی که با شما کار میکنند جز مهم ترین مسائل و اولویت های نئرد توجه شما محسوب میگردد ؟ در آن صورت عملکرد و تصمیمات شما ، می بایستی مبتنی و مشحون از اخلاقیات باشد و به فراوانی هوا در همه جای محیط کاری ، پراکنده گردد ، هوایی که چون بوزد همه از آن تنفس کرده و طراوت گیرند .
مدیر یک شرکت بزرگ در مورد استفاده از یک گوینده حرفه ای صحبت میکرد . آنها به نوار صدای او گوش کرده بودند . نوار بسیار خوبی بود ، اما گوینده در نوار یکی دو حرف مستهجن به کار برده بود .
مدیر شرکت به همین سبب ، اجازه ی استفاده از این شخص را به شرکت نداد . او سعی می کرد که مدیر عامل شرکت را قانع کند که برای رضایت او ، می تواند این حرف ها را از نوار حذف کند و مطابق میل او سخن بگوید ، اما مدیر شرکت خواسته او را نپذیرفت ، او معتقد بود که ما دنبال کسی کی گردیم که برای نفع ما مجبور به حذف این حرف ها از نوار نباشد . ما پی کسی میگردیم که اصلاً چنین حرف هایی را به زبان نیاورد ، چون معتقدیم وجود دو کارمند که به اصول اخلاقی پایبند نیستند ،کافی است تا آبروی شرکت بر باد رود .
بسیاری از مسئولین ، آرزوی ظواهر مقام و موقعیت را دارند زیرا معتقند این ظواهر آن ها را در اداره ی بهتر امور یاری میکند و از طریق محیط پر طمطراق و امتیازات دیگر ، زیردستان بهتر می توانند بفهمند که چه کسی قدرت را در دست دارد .
میزهای بزرگ تر ، تابلوهای نقاشی ،قالی و همه و همه ، جز اسباب و عواملی هستند که به همگان بفهمانند ** چه کسی رئیس است ** .
نتیجه ی نهائی این نوع رفتارها منجر به این خواهد شد که کارکنان رده های غیر مدیریتی این چیزها را نمایانگر مسئولیت و موقعیت ، تلقی کرده و بی بهره بودن خود از این ظواهر را معمولاً نشانه ی بی اهمیت بودن مسئولیت فردی خود بیانگارند .
در شرکت فدکس ،برای آن که حس سهیم بودن در دارایی های شرکت در بین همه ی کارکنان افزایش یابد ظواهر و تجملات مقام مدیران ،بهای فوق العاده ای داده نمیشود ، برای مثال جایگاه لوکس و ویژه ای به عنوان توقفگاه اتومبیل مدیرعامل وجود ندارد ، محل خاص و انحصاری برای نهارخوری مدیران در نظر گرفته نشده است و دفاتر آن ها پر تجمل نیست .
خود را گرفتار چیزهای کوچک کردن ،همانا از کارهای بزرگ ماندن است .
کنفوسیوس .
شهادت حضرت فاطمه بر عموم تسلیت باد .
یَافَاطِمَةُ الـزَّهراءُ یَا بِنتَ مُحَمَّدٍ، یَا قُرَّةَ عَینِ الرَّسُولِ،
یَا سَیِّدَتنَا وَ مَولاتَنا، إنّا تَوَجَّهنَا واستَشفَعنَا وَ
تَوَسَّلنَا بِکِ إلَی اللهِ، وَ قَدَّمنَاکِ بَینَ
یَدَی حَـاجَـاتِـنَـا، یَا وَجیهَةً
عِـندَاللهِ، إشـفَعی
التماس دعا
یکی از مهارتها و شایستگی های مدیریتی ، داشتن وقار و هیبت است ،این صفت انسان را موقر ، وزین و محترم می سازد و کارکنان در مواجهه با چنین سرپرستی ، محترمانه برخورد میکنند ، به سخنان و حرکات او اهمیت می دهند ، حضور او را در جلسات و نشست ها موثر دانسته و تشویقات و تنبیهات او را بی جا نمیشمارند و در نتیجه او را می پذیرند . اما مهم این است که مدیر برای به دست آوردن وقار و هیبت تا پرتگاه تکبر کشیده نشود و در دره خودخواهی سقوط ننماید . از همین رو او باید مراقب باشد روح فروتنی را از خود دور نسازد . ماتسوشیتا ، این موضوع را با بیانی زیبا این چنین تشریح کرده است :
اگر چه انسان هیچ گاه به ساحت پاک خداوند راه نمی یابد اما روح فروتنی او را خدائی می کند و دید روشنی به فرد میدهد تا با روی گرداندن از دیگران دچار خودخواهی و تکبر نگردد .
امیرالمومنین ( ع ) : درباره افرادی که بعد از رسیدن به مقام و مسئولیت ، روح فروتنی را از خود دور کرده و تحمل پذیرش دیگران برای شان سخت و ملال آور می شود فرموده است : هر که به ملک دست یافت ،تنها خود را دید و از دیگران رو بتافت .
هر که به ملک دست یافت ،تنها خود را دید و از دیگران رو بتافت .
حضرت علی ( ع )
در گذشته ، انسانها برا یخارج شدن از جنگل های بزرگ و پر برگ ممکن بود سعی کنند از بلندترین درختان بالا بروند تا از آنجا موقعیت خود را در جنگل و راه خروج پیدا کنند .
در محیط های کار نیز برخی مواقع ممکن است راه هایی که برای خروج از دشواری ها انتخاب می کنیک ، راه های درست و مناسبی نباشد و یا آن چه را که ما می بینیم و حس میکنیم با آن چه واقعیت دارد متفاوت باشد ، به همین سبب برای درک وضعیت موجود و یافتن راه های مناسب بهتر است گامی به عقب برداریم و چهره ی حوزه ای مدیریتی خود را از بیرون مشاهده نمائیم . اما کسانی که حس مجموعه نگری ندارند یا درگیر تر از آن هستند که گامی به عقب بردارند تا دید روشنی از امور داشته باشند ، معمولاً سریع متوجه نارسائی های در حال ایجاد ، نشده و به موقع نشانه های آن را احساس نکرده و بعید نیست زمانی به صرافت بیافتند که بیماری به مرحله حاد رسیده باشد .
گروه اول با برقراری و تعمیق ارتباط با کارکنان تحت سرپرستی خود ،سعی می کنند وضعیت موجود را از زاویه ی دید آن ها نیز مشاهده نمایند تا عملکرد و اقدامات شان تا حد امکان کامل انجام پذیرد ، عملکردی برتر و پذیرفتنی .